S.I.W.A. ja asiakaspalaute

S.I.W.A – SE IHKUSTI WORKKIVÄ ASIANTUNTIJAPALVELU!

Torkuilla TV:n ääressä. Mainoskatko alkaa, hetken voi lepuuttaa silmiä…

Miltä S.I.W.A tuntuu? Yes, se on ihan huippu, diggaan! Ja se on vieläpä tosi halpa, melkein ilmainen, voit sä kuvitella? Kaikki asiakkaat pääsee aina sujuvasti sisään. Aukiolot ja palvelupisteet sopivat. Ja tosi ystävällinen henkilökunta. Ja ne kuuntelee aidosti – ne on oikeesti kiinnostuneita asiakkaistaan!

Eihän elämästä tulisi mitään ilman S.I.W.A:a! Mistä muualta mä saisin apua, kun sitä tarviin: jostain sosiaali- ja terveyspalvelujen erityisvastuualueen hajautetun integraation alueellisen keskuksen mobiilista paikallispalvelusta, sen perjantaisin klo 11-11.15 auki olevasta asiakkaiden torjuntayksiköstä vai?

Siis oikeesti ne huolehtii ja ymmärtää työkyvyn päälle. Mäkään en olisi vuosiin ollut enää töissä, ellei minulla olisi ollut omaa S.I.W.A:a. Ja yhteiskunta maksaisi kalliisti! Sairaalassakin ne hoiti vaan mun keuhkokuumeen kuntoon – kukaan ei siellä tajunnut, että sorvin leikkuunesteistä se uusi niin, että meinasi henki mennä… Työterveyshoitaja sen hokas!

Sä oot varmaan S.I.W.A:ssa ihan töissä? Mistä tiesit? No ei kai muut työssä käyvät ole noin onnellisen ja ylpeen oloisia työstään… Ei toisaalta ihme, teettehän te oikeesti merkityksellistä työtä. Ei pärjäis ihmiset eikä Suomi Oy ja meidänkin yritys meinas mennä nurin kun kukaan ei huolehtinut henkilöstön hyvinvoinnista… Jatkakaa hyvää työtä! Se on oikeesti hyvä, että te ootte olemassa. Jos sitä ei olisi, kuus miljoonaa avohoitokäyntiä pitäisi sijoittaa jonnekin – koko Suomi lamaantuisi!

Siitähän voisi muutkin ottaa oppia, kun se kerran toimii! Miksi se toimii, mitä hyvää sen järjestelyissä on, miten se pyörii niin hyvin, miksi se auttaa mua, miksi se on niin halpaa…? Ja siis tosi yksilöllistä: personoitua medisiinaa jo vuosikymmeniä ennen kuin geneetikot siitä rupesivat puhumaan! Siis oikeesti se parantaa työkykyä, terveyttä, hyvinvointia – tätä pitää järjestää ja saada muillekin!

Siis Freudkin jo sanoi, että terveyttä on kyky rakastaa ja kyky tehdä työtä – kuvittelet sää, että jonkun elämästä vieraantuneiden Terveyden HallintaLaitoksen byrokraatit huolehtii siitä? Nehän ei löydä omaa napaansa ilman tilastoja tai ilman 27:n muiden alojen kuin napansa etsimisen asiantuntijoiden konsultaatiota!

Kahta en vaihda: S.I.W.A:a ja…öh? Mä peukutan! Siis oikeesti! Tunnusta Säkin rakkautesi S.I.W.A:lle ja nauti sen hedelmistä – se on pelkkää bonusta!

Mäkin olin jo selvästi liian tiukoilla työn ja elämänkin kanssa. Onneksi ne hokas sen siellä S.I.W.A:ssa ja auttoivat mut takaisin oikeille raiteille. Saatiin yhteistyöllä S.I.W.A:n ja pomon kanssa muokattua mun töitä – se olikin tosi hyvä. Nyt mä taas jaksan ja oon löytänyt työniloni takasin. Ja se yhteistyö S.I.W.A:n ihmisten ja sairaalan ja kuntouksen ja työpaikan välillä, ei sellaista olekaan! Ihan huippua!

Havahdun… miksi ajatuksissani ovat työ, terveys, yksilö- ja työpaikka-asiakkaat, hyvän tekeminen… miksi rinnassani läikkyy lämpö? Miksi haluan tehdä vieläkin enemmän?