Työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen järjestämisestä vastaavat Helsingin, Itä-Suomen, Oulun, Tampereen ja Turun yliopistot yhteistyössä Työterveyslaitoksen, koulutustyöterveysasemaverkoston ja sidosryhmien kanssa. Koulutus perustuu lakeihin ja asetuksiin. Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa valtakunnallista toimintaa. Tutustu myös verkoston julkaisuihin, konferenssiesityksiin ja yhteystietoihin.
Yliopistojen tehtävät
- Yliopistojen työterveyshuollon oppialat vastaavat työterveyshuoltoon erikoistuvien lääkäreiden opinto-ohjelmasta ja erikoistumiskoulutuksen kehittämisestä, koordinoivat opetusta koko toiminta-alueillaan ja antavat opintojen ohjausta ja neuvontaa.
- Yliopistot järjestävät työterveyshuoltoon erikoistuville opinto-ohjelman mukaista teoriakoulutusta sekä kouluttajakoulutusta työterveyshuollon kouluttajille ja tekevät koulutuksen jatkuvaa arviointia.
- Yliopistot hyväksyvät koulutuspaikat ja kouluttajalääkärit tekemällä kirjalliset sopimukset heidän kanssaan. Yliopistot arvioivat ja tukevat koulutuspaikoissa annettavan koulutuksen toteutumista ohjauskäynneillä.
Toimintasuunnitelmat ja -kertomukset
- Toimintasuunnitelma vuodelle 2021
- Toimintasuunnitelma vuodelle 2020
- Toimintakertomus vuodelta 2019
- Toimintasuunnitelma vuodelle 2019
Työryhmät
Laajennettu koordinaatioryhmä
- Laajennetun valtakunnallisen työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen koordinaatioryhmän tarkoituksena on kehittää ja yhtenäistää eri yliopistoissa annettavaa työterveyshuollon erikoislääkärikoulutusta.
- Työryhmään kuuluvat yliopistojen työterveyshuollon professorit, kliiniset opettajat, yliopistojen ja Työterveyslaitoksen tth-erikoislääkärikoulutuksen henkilöstö, yliopistojen erikoislääkärikoulutuksesta vastaavat koulutuspäälliköt sekä sidosryhmien edustajat.
Koordinaatioryhmä
- Ryhmä vastaa oppialan koulutuksen valtakunnallisesta koordinaatiosta, resursseista ja koulutuksen kehittämisen linjauksista.
- Työryhmään kuuluvat yliopistojen työterveyshuollon oppialan professorit.
Kliinisten opettajien ja kouluttajakoulutuksen työryhmä
- Ryhmä käsittelee koulutuksen käytännön toteuttamista, rakennetta, sisältöä ja kehittämistä koskevia asioita koordinaatiotyöryhmän asettamien suuntaviivojen mukaisesti.
- Työryhmään kuuluvat yliopistojen kliiniset opettajat ja muita koulutuksen suunnitteluun, kehittämiseen ja toteutukseen liittyviä henkilöitä.
Virtuaaliyliopiston työryhmä
- Työryhmä suunnittelee, kehittää ja toteuttaa yhteistä, varsinkin verkkovälitteistä koulutustoimintaa yliopistojen yhteisesti sopiman strategian mukaisesti.
- Työryhmään kuuluvat yliopistojen verkkopedagogit ja kliinisiä opettajia.
Yliopistojen omat työterveyshuollon oppialan tiimit vastaavat yliopistokohtaisen alueellisen toiminnan koordinoinnista.
Sidosryhmät
- Elinkeinoelämän keskusliitto (EK)
- Kansaneläkelaitos (Kela)
- Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö (Akava)
- Sosiaali- ja terveysministeriö (STM)
- Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö (SAK)
- Suomen työterveyslääkäriyhdistys (STLY)
- Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
- Toimihenkilökeskusjärjestö STTK
- Työterveyslaitos (TTL)