ICOH 2018 – Suuri Sosiaalinen Tapahtuma!

ICOH 2018 -kongressi oli Suuri Sosiaalinen Tapahtuma. Yhteensä 112:sta eri maasta tulleet yli 2100 osallistujaa olivat kaikki yhteisen asian äärellä, innokkaina kuulemaan ja vaihtamaan mielipiteitä eri maiden työterveystyöstä, ominaispiirteistä, ongelmista, ratkaisuista ja hyvistä käytännöistä. Eikä vain luennoilla vaan myös näyttelyalueella, tauoilla, kahvilla ja ruoalla, iltaisinkin. Jos asetuit syömään lounasta yksin, kohta huomasit keskustelevasi uusi-seelantilaisen, irlantilaisen ja portugalilaisen kollegan kanssa. Tai tapasit kahvikupin kanssa saksalaisen työhygieenikon, jenkkiprofessorin tai korealaisen kollegan – ja työterveysasioista riitti puhetta!

Tapasimme paljon myös suomalaisten kesken, totta kai, työterveys- ja turvallisuusalan ammattilaisten koko kirjon muodossa. Ja kerrankin kiirettömästi, yhteisesti irti arjesta ollen, ilman hoppua kauppaan, huolehtimaan lapsista tai menoa harrastuksiin. Osa oli kokeneita kongressinomadeja, osa ensikertalaisia, mutta, kuten sanottua, positiivisella yhteisellä asialla, ilman tärkeilyä.

Dublinissa järjestimme suomalaisen illan entiseen kirkkoon rakennetussa viihdekeskuksessa – syömistä, musiikin kuuntelua, jutusteluja. Mukana oli peräti yli 30 osallistujaa, kaikki hyvällä tuulella – ja tämä muutamalla sähköpostilla ja suusta suuhun markkinoiden! Luku on suurempi kuin useimpien maiden koko jäsenmäärä. Toki meilläkin mukana oli niin jäseniä kuin ilman jäsenyyttä kongressiin osallistuvia ICOH-ystäviä, ja hyvä niin.

Kongressipaikka oli moderni ja kompakti, järjestelyt olivat huomattavan sujuvat. Kaikkinensa kongressin positiivinen henki stimuloi ja ruokki omaakin innostusta. Oli taas mukava palata töihin keräämään yhteen kokemuksia ja mukaani saamia oivalluksia ja ideoita. Millaisia kokemuksia, ideoita Sinä sait? Tai lähdetkö mukaan 2021 – tuolloin kohtauspaikkana on Marokko?

Kansainvälisen työterveyden komission ja samalla maailman vanhimman työlääketieteen moniammatillisen järjestön maailmankokous ICOH 2018 päättyi perjantaina 4.5. Dublinissa. Kongressi oli positiivishenkinen, ammatillisesti kehittävä, tieteellinen sekä tietoa, taitoja ja asenteita ammentava, ja suomalaiset olivat monessa asiassa hyvin esillä, kuten aina – tästä lisää myöhemmin.

Kongressin sivut http://icoh2018.org/2018/.
Emojärjestö ICOH:n sivut http://www.icohweb.org/site/homepage.asp.