MAINIO YHDISTYS, MAINIO SEMINAARI JA MAINIOT BILEET!

STLY:n 70-vuotisjuhlaseminaari ja iltajuhla 18.11. tiivistivät monin osin sen, mistä yhdistystoiminta parhaimmillaan koostuu. Se on hyvää koulutusta, uusien ajatusten ja uusien ihmisten kuulemista, ystävien ja tuttujen tapaamista… se on pääsyä paikkoihin ja tilaisuuksiin, joissa ei muuten pääse tai tule käyneeksi… se on uusien asioiden kokemista, uusien ihmisten tapaamista, ajatusta jostain tärkeästä ja tavoiteltavasta, se on ammatillista kehittymistä ja ammattikunnan jäseneksi kasvamista… Se on paljon myös TUNNETTA, osallisuuden kokemusta, yhdessä rakentamista ja yhdessä iloitsemista! Jos arki on välillä räntäsateessa, vastatuulessa ja pimeässä töihin kävelyä, ovat yhdistyksen juhlatapahtumat kuin ystäväpiirin kesäkemut grillin ääressä – ehdottoman järkevää, ehdottoman tunteellista!

Toki yhdistystoiminnan tavoite on saada aikaan sääntöjen ja tavoitteiden mukaista toimintaa, ja sen eteen joutuu myös tekemään vähemmän kiehtovia asioita, istumaan välillä tylsissäkin kokouksissa tai nukuttavilla luennoilla, ryynäämään matkain taa, käyttämään aikaa tavalla, jolle vaihtoehtojakin löytäisi… On kuitenkin hyvä olla itse mukana, olla itse tekemässä – silloin ei tarvitse miettiä, että olisin itse tehnyt toisin, olisipa ”joku” järjestänyt asian paremmin: se joku olet sinä, se joku olen minä, se joku olemme me.

Hyvät kollegat, kiitos osaltani 70-vuotisseminaarista ja –juhlista! Tuskin maltan odottaa seuraavaa yhteistä tapahtumaa!