Työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen Vuoden kouluttajalääkäri 2021 on Nina Sahari-Suni!

Helsingin yliopiston työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen tiimi on nimennyt Vuoden kouluttajalääkäriksi 2021 työterveyshuollon erikoislääkäri Nina Sahari-Sunin. Valinta julkistettiin vuosittaisen Työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen valtakunnallisen seminaarin juhlaillallisella.  

Nina on Helsingin yliopiston kasvatti; lääketieteen lisensiaatti vuodelta 1993 ja työterveyshuollon erikoislääkäri vuodesta 2012. Kouluttajana Nina on toiminut vuodesta 2017 lähtien ja ohjannut viittä erikoistujaa. Espoon työterveyspalveluissa työskentelevällä Ninalla on tällä hetkellä kaksi ohjattavaa.

Nina on ollut erittäin aktiivisesti mukana työterveyshuollon erikoislääkärikoulutusverkoston järjestämissä tilaisuuksissa, niin kouluttajakoulutuksen kuin muiden tapahtumien osalta. Hän on rohkeasti lähtenyt toteuttamaan koulutusuudistukseen liittyvien koejaksojen ohjausta uudistuksen ensi askelilla ja myös jakanut kokemuksiaan muille kouluttajalääkäreille. Siten hän on ottanut roolin erikoislääkärikoulutuksen muutoksessa, joka korostaa jatkuvaa työssä oppimista, omalla esimerkillä ohjaamista ja sekä rohkeutta ottaa uusia toimintamalleja käyttöön.

Ninan ajatuksia ohjauksesta: ”Kuulostelen ohjattavieni oppimisen tarpeita, ja pyrin auttamaan heitä löytämään itse ratkaisun. Etsimme yhdessä vastauksia ja hyviä toimintamalleja, koska lähestymistapoja voi olla monia, ja jokainen tapaus on omanlaisensa. Yritän varmistaa, että koulutettaville ohjautuisi monipuolisesti pohdittavaksi erilaisia työterveyshuollon osa-alueita, koska oma nimetty alue voi isolla työnantajalla olla liian yksipuolinen. Yritän kannustaa ohjattaviani suorittamaan erikoistumisensa loppuun asti. Kouluttajana toimiminen tuo vaihtelua työhön. Erityisen mukavaa on, kun saa oppia myös itse koko ajan lisää!”