OPETTAJAINHUONEEN OVI ON KOULUTTAJILLE AUKI

Lapsena, koululaisena jännitti, suorastaan pelotti mennä Opettajainhuoneeseen – aina oli jostain syystä syyllinen olo… Onneksi tilanne on muuttunut: olemme avanneet virtuaaliyliopiston oppimisalustalle kouluttajalääkäreille uuden opettajainhuonefoorumin, jossa he voivat rennosti porista tuttujen kouluttajakollegojen kanssa, verkostoitua uusien kanssa ja samalla sekä jakaa että saada koulutusvinkkejä niin kollegoilta kuin yliopistojenkin väeltä.
Opettajainhuone on uusi vertaistuen kanava käytännön kouluttajille.

Opettajainhuone on kaksiosainen: porina-alueella voit keskustella ja viestiä Sinua kiinnostavista tai vaikka ärsyttävistäkin työterveyshuoltoa koskevista aiheista kahvipöytäkeskustelujen tapaan (sitähän ne siellä oikeassakin opettajainhuoneessa oikeasti tekevät), teema-alueella keskustellaan valitusta teemasta. Teemaan usein liittyy pedagogista materiaalia, tapauksia ja harjoitteita. Voit myös ehdottaa teema-alueelle aihetta, jota tahtoisit käsiteltävän.

Opettajainhuoneeseen on kutsuttu pilottivaiheessa noin 50 kouluttajalääkäriä eri puolelta Suomea. Toki alueella näkyvät myös yliopistojen henkilöstöä: kliinisiä opettajia, verkkopedagogeja ja proffiakin. Henkilökunta huolehtii teema-alueen substanssista, ideoi ja ottaa vastaan osallistujien ideoita ja toiveita.

Käyttö on helppoa – paina nappia ”lisää uusi keskustelu”, kirjoita ja lähetä! Puolen tunnin päästä eli hetken harkinta-ajan jälkeen viestisi näkyy muille osallistujille. Kynnystä viestien syvällisyydestä tai kommentin kaikenkattavuudesta ei tarvitse murehtia, otetaan rennosti!

Kokoamme kokemuksia lähikuukausien ajan ja kehitämme toimintoja toiveittenne mukaan. Sanotaan jo nyt, että alustana Moodle ei liene vielä paras mahdollinen nopeaan keskusteluun (esim. chat puuttuu), ohjelman päivitys on piakkoin tulossa. Keskusteluja viestintä ovat kuitenkin täysin mahdollista! Ja jos käyttöä Opettajainhuoneelle tulee, laajennamme syksyllä keskustelun kaikille kouluttajille mahdolliseksi.

Ollaan aktiivisia ja astutaan Opettajainhuoneeseen – ovi on avoinna!