Uusia itseopiskelukursseja altisteista: kemikaalit ja tärinä

Virtuaaliyliopiston Moodle-oppimisympäristön itseopiskelualueelle on avattu kaksi uutta kurssia altisteista: “Kemikaalien terveysriskien arviointi ja hallinta” ja “Tunnista tärinän terveysvaikutukset“.

Kemikaalikurssi on täysin uusi ja se korvaa aikaisemman REACH-GHS -kurssin. Kurssilla käsitellään kemikaalien terveysriskien arvioinnin periaatteita, kemikaalien vaaraominaisuuksia, kemikaalialtistumisen arviointia ja altistumisen hallintaa. Kurssimateriaalin lisäksi kurssialueelta löytyy itsearviointitehtäviä ja niiden mallivastaukset. Kurssin tekijöinä ovat olleet tutkija Piia Taxell ja työhygieenikko Marjo Vänskä Työterveyslaitokselta sekä kliiniset opettajat Timo Leino ja Matti Palosaari Helsingin yliopistolta.

Tärinäkurssin aineisto on käyty läpi ja päivitetty. Kurssilla opitaan arvioimaan tärinäaltistumista ja tärinän terveyshaittoja sekä diagnosoimaan tärinätautia ammattitautina. Kattavan tietoaineiston lisäksi kurssilta löytyy harjoitustehtäviä ja potilastapauksia. Kurssin päivityksestä ovat vastanneet Riitta Sauni STM:stä ja Rea Lagerstedt Helsingin yliopistosta.

Tervetuloa tutustumaan kursseihin! Molemmille kursseille pääsee kirjautumaan myös vierailija-tunnuksilla. Muista antaa palautetta kurssien palautuslomakkeiden kautta.