e-health@work

NIVA:n kurssi e-health@work on käynnissä kauniissa Oslon läheisyydessä sijaitsevassa Soria Moria konferenssikeskuksessa. Olemme keskusteleet aivojen ja teknologian yhteispelistä, henkilökohtaisista terveyttä edistävistä teknologioista ja mielen ja teknologian yhteisvaikutuksesa. Olemme kokeilleet terveysteknologiaa ja oppineet big datan mahdollisuuksista tehostaa ja parantaa terveyttä tulevaisuudessa. Olemme varmasti vasta alkamassa ymmärtää mitä teknologia vielä meille tarjoaa tulevaisuudessa.

Ryhmämme täällä on hyvin kansainvälinen. Osallistujat Taiwanista, Tanskasta, Islannista, Saksasta, Norjasta ja Suomesta verkostoituvat ja pitävät myös hauskaa yhdessä. Tänä iltana poljemme polkupyörillä Oslon keskustaan illallistamaan. Ja ilmojakin on pidellyt… 🙂

Minulle on ollut jälleen kerran suuri ilo nähdä miten upeita asiantuntijoita olemme saaneet mukaan ja miten hieno NIVA:lle tyypillinen yhdessätekemisen ja oppimisen henki täällä vallitsee. Kurssille osallistujat ovat eri maista ja taustoista, mutta jaamme saman intressin ymmärtää, soveltaa ja oppia toisiltamme miten digitalisaatio voi auttaa yksilöä pysymään terveenä ja työkykyisenä, organisaatioita hallitsemaan työkykyyn vaikuttavia tekijöitä  ja koko yhteiskuntaa parantamaan terveyspalveluita.

Timo Leino (HY ja TTL), Birgitta Forström (NIVA) & Nina Stens (NIVA)