TORKUILLA TV:N ÄÄRESSÄ

Mainoskatko alkaa, hetken voi lepuuttaa silmiä… horteessa asiat sekoittuvat…

Asiakkaat kertovat, miltä SIWA – Se Ihanast Workkivä (työterveyden) Asiantuntijapalvelu – heistä tuntuu:

”Siis oikeesti ne huolehtii ja ymmärtää työkyvyn päälle. Mäkään en olisi vuosiin ollut enää töissä, ellei minulla olisi ollut omaa SIWAa. Ja yhteiskunta maksaisi!”

”Tosi halpa, melkein ilmainen! Kaikki jäsenet pääsee aina sujuvasti sisään. Kätevät aukiolot ja palvelupisteet lähellä ihmistä.”

”Eihän elämästä tulisi mitään ilman SIWAa! Mistä mä sitten saisin apua, kun sitä tarvitsisin: jostain sosiaali- ja terveyspalvelujen erityisvastuualueen hajautetun integraation alueellisen keskuksen mobiilista paikallispalvelusta, sen parittomina perjantaina klo 11-11.15 auki olevasta asiakkaiden torjuntayksköstä, vai?”

”Tosi ystävällinen henkilökunta. Ja ne kuuntelee aidosti – ne on oikeesti kiinnostuneita asiakkaistaan! Henkilökunta on jo tullut tutuksikin, niiden kanssa on helppo puhua. Nehän käy meidän työpaikoillakin ja tietävät, mitä mä teen ja mitä meillä tehdään – ja se on aidosti huippua!”

”Säkin oot varmaan SIWAssa töissä? Mistä tiesit? No ei kai muut työssä käyvät ole noin onnellisen ja ylpeen oloisia työstään… Ei toisaalta ihme, teettehän te oikeesti merkityksellistä työtä. Ei pärjäis ihmiset eikä Suomi Oy ja meidänkin yritys meinas mennä nurin kun kukaan ei huolehtinut henkilöstön hyvinvoinnista… Jatkakaa hyvää työtä – mä kyllä peukutan!”

”Sairaalassakin ne hoiti vaan keuhkokuumeen kuntoon – kukaan ei siellä tajunnut, että niistä leikkuunesteistä se uusi niin, että meinasi henki mennä… Työterveyshoitaja sen hoksasi!”

”On se hyvä, että toi SIWAkin on olemassa. Jos sitä ei olisi, 6 miljoonaa avohoitokäyntiä pitäisi sijoittaa jonnekin – koko Suomi lamaantuisi!”

”Siitähän voisi ottaa oppia, kun se kerran toimii! Miksi se toimii, miksi se on niin hyvä, miten se pyörii niin hyvin, miksi se auttaa mua, miksi se on niin halpaa… se yhteistyö kai siinä, ja liika byrokratia hommista pois – KISS SIWA!”

”Siis tosi yksilöllistä: personoitua medisiinaa jo vuosikymmeniä ennen kuin geneetikot siitä rupesivat puhumaan!”

”Siis oikeesti se parantaa työkykyä, terveyttä, hyvinvointia – tätä pitää saada muillekin! Miten ne muut pärjääkään ilman?”

”Sigge Freudkin jo sanoi, että terveys on kykyä rakastaa ja kykyä tehdä työtä – kuvittelet sää että jonkun elämästä vieraantuneiden Terveyden Hallinta Laitoksen byrokraatit huolehtii niistä? Nehän ei löydä omaa napaansa ilman tilastoja tai ilman 27 kaikkien muiden alojen kuin napansa etsimisen asiantuntijoiden konsultaatiota!”

”Kahta en vaihda: SIWAa ja…öh? Tunnustan siis rakkauteni SIWAlle ja nautin sen hedelmistä – saan terveyttä edullisemmin!”

”Mäkin olin jo selvästi liian tiukoilla työn ja elämänkin kanssa, viinaakin meni. Onneksi ne hokas sen siellä SIWAssa ja autto mut takaisin oikeille raiteille. Saatiin yhteistyöllä SIWAn ja pomon kanssa muokattua mun töitä ja kävin ASLAKissakin – sekin oli tosi hyvä. Nyt mä taas jaksan ja oon löytänyt työniloni takasin. Ja se yhteistyö SIWAn ihmisten ja sairaalan ja kuntouksen ja työpaikan välillä, ei sellaista olekaan! Ihan huippua!”

Havahdun… miksi ajatuksissani ovat työ, sen terveysvaikutukset, yksilö- ja työpaikka-asiakkaat, hyvän tekeminen… miksi rinnassani läikkyy lämpö? Miksi haluan tehdä vieläkin enemmän?